') else writeln('
'); writeln(' '); close(); }}

"Brase"

Hej igen!

Vad tycker ni om Chase och Brooke?

Som jag har sagt tidigare tyckte jag om dem i säsong 4. De var himla söta!! :) Han fick lära känna hennes goda och dåliga sidor. I säsong 4 var hon ju i någon slags vändperiod då hon var snäll och hade mognat men samtidigt var kompis med Rachel som hade dåligt inflytande på henne. Chase såg HENNE, och jag tror att hon kände mycket för Chase fast det verkar som att Lucas var den sista hon älskade. Hoppas de blir bättre vänner igen i säsong 9! :)



Han var så himla snäll och hade ett bra inflytande på henne (eftersom hon just blivit kompis med Rachel som fick henne att fuska på matteprovet bland annat). Samtidigt som hon också fick honom att våga släppa in henne och våga ta för sig mer. :)

OTH bakom kulisserna

Hej! Lotta och Kerstin svarade rätt på frågan tidigare idag :D Klart att de gick till en lekpark och kollade på molnen! :D



Här är några youtubevideor som jag har hittat:

OTH bakom kulisserna

Photoshoot

Bakom kulissernaa av säsongsavslutningen i säsong 6 

Haley och Jamie



Är på skolan. :) Tänkte lägga ut en fråga till er som ni har dagen på er att svara på :D

När Haley hittade Jamie gåendes på gatan i säsong 5 (efter att hon hade slängt hans teckning), vad gjorde de två tillsammans efter att hon plockat upp honom i bilen? (De gick till ___ och tittade ___)


Tric

Tric är en väldigt central och viktig plats för OTH-karaktärerna, som vi vet. Där har mycket hänt, allt från att Haley spelade sin första offentliga spelning där och Peyton öppnade ett skivbolag (och hade sin bröllopsfest med Lucas där) till att Chase träffade Mia (och Alex) där. :-)

Många lyckliga scener har utspelat sig på Tric, och jag hoppas det händer många fler innan OTH slutar. =)


MIN BILD! TA DEN INTE!

Svar på frågor som ni har ställt kommer till veckan :)

Sandra, din fråga om det som hände i sista avsnittet i säsong 8 är en spoiler (något som inte alla vet redan), så jag tog bort din fråga från kommentarer. Men om du mailar mig din fråga på inte.lagom.liksom-89@hotmail.com så ska jag svara på den! :)

Broke Davis ;D



Jag kom att tänka på ett väldigt roligt (dock tragiskt) citat med Brooke Davis. Det är när Erica Marsh kommer hem till henne efter en fest, och Brooke pratar om hur hon blev "fattig" igen. Hon säger då:

Well, it was until my parents sold all my stuff including one of the O's in my name, so now I'm officially "Broke Davis"!

Haha, jag älskar det. Broke betyder fattig ;D

Citat/låt i slutet!

Som ni kanske såg fick jag för ett tag sedan en fråga om vad jag ville skulle hända i slutet av OTH! :D



Jag satt på youtube tidigare, och såg då en video om citatet "Every song ends, is that any reason not to enjoy the music"... Ni vet, det som Ellie säger till Peyton som Peyton också säger till Jake? Det tycker jag passar slutet av One Tree Hill såå bra!! Det finns också låtar som är "såå OTH"! Som såklart "I don't wanna be" (introt) till exempel.

Finns det något citat eller någon låt som bara måste nämnas/spelas i sista avsnittet av OTH tycker du?


Frågor

Hej!



Jag fick den här frågan av Sara:

Jag följer alla avsnitt på internet, även de som inte kommit till sverige. men jag hittar inte det sista avsnittet (avsnitt 22) kan du länka en länk till det avsnittet om du har hittat det :D? uppsktattar svar :) kram

Såna här frågor, som handlar om avsnitten som inte än har visats i Sverige, svarar jag på om du skickar frågan till min mail! :) Jag vill helst hålla mig till frågor som har med aktuella Sverigeavsnitt och allmänt om OTH att göra :D Så skicka mig ett mail Sara (min mail: inte.lagom.liksom-89@hotmail.com) så svarar jag gärna på din fråga :) 

Namn



Är det någon fler än jag som blivit så beroende av OTH att jag reagerar "ONE TREE HILL!!" så fort jag t.ex hör något namn som påminner mig om OTH? Haley till exempel. Heter någon det, och särskilt när de stavar det som Haley gör, tänker jag direkt på OTH. Och "Brooke". Och "Peyton". Och "Lucas". "Nathan". "Quinn"... Ja, ni fattar! Det står till och med "clay" på min ansiktsmask (lera, på engelska) och så fort jag läser det tänker jag på OTH... hehe. Att jag är beroende visste jag redan. ;D


Andra bra Kate-låtar!

Som jag lovade igår skulle jag lägga ut fler av mina favoritlåtar från Kate Voegeles skiva "Gravity happens".



Här är en låt som handlar om att njuta av livet:
Enjoy the ride

En annan bra låt från skivan är:
Burning the harbor
Den är ganska mörk och inte särskilt "glad", men jag gillar den just därför faktiskt. :D Det passar Kates röst så bra tycker jag! :)

Den här låten upptäckte jag nyss:
Unusual
Var tvungen lägga upp den, för den var galet bra tycker jag :D Texten, musiken, rösten till låten... Kate har gjort det igen!! :D


Fler favoritcitat

Jag såg ett avsnitt av OTH säsong 2 idag. Det finns två underbara citat från det avsnittet. Det är Brooke som säger dem i samband med sin skolpresidentkampanj.



Det första är när Lucas frågar om varför hon vill bli skolpresident. Hon svarar då:
"I am who I am, no excuses. But I'd like other people to know that there's alot to me than just some partygirl."



Det andra är hennes tal som hon tränar på när Mouth kommer in och säger att han hade sönder hennes bilfönster.

"I thought I knew you. But I guess it’s easier to see what we want, than to look for the truth. You think you know me but you don’t; and that means you don’t know what I can do. You see me as someone who’s popular... and has all the answers; that’s not true.
I may not always know what I’m doing... but I’ll try make things better. And when I make a mistake... because face it, we all do... I promise I’ll ask for your help.
I can’t do this alone. But if you’ll take a chance on me, we can do great things together.
I promise, if you believe in me, I’ll find the courage to reach for your every dream.
John F. Kennedy said; "The courage of life is a magnificent mixture triumph and tragedy. A man does what he must, in spite of personal consequences... in spite of obstacles and dangers and pressures.. and that is the basis of all morality."

Amanda undrade vem som sa det andra citatet som jag la upp igår... Jag tänkte att jag kan skriva lite om när citaten sas och vem som sa dem.

Citatet som börjar så här: "But if you believe that it's right around the corner..." sägs i säsongsavslutningen av säsong 6 (och även något liknande i säsong 5) av flera av karaktärerna. :)

Citatet som handlar om att man ibland måste "step outside the box" sägs av Mouth i en av de tidigare säsongerna. Jag tror det är säsong 2. Säg till om jag ska ta reda på det exakta avsnittet! :D

Citatet som börjar "Do not look back and grieve over the past..." sägs av Lucas men det börjar egentligen "Ida Scott Taylor once wrote", så det är inte Lucas originalcitat. :)

Kates nya skiva



Kate Voegele har släppt en ny skiva. Här är titelspåret till skivan:

Gravity Happens

Det är en av mina absoluta favoritlåtar på skivan. Det är såna här låtar jag tycker är bäst av Kate; mörka och verklighetsrelaterade om ämnen som inte många artister sjunger om. Stärkande låtar. :D

Imorgon kommer fler av mina favoritlåtar från skivan "Gravity happens".


Jana i musikvideo



Här är Jana Kramer med i en musikvideo (där inte hon själv sjunger!):

Matt Wertz - I just realized

Och här pratar hon och Matt om inspelningen till musikvideon: http://www.youtube.com/watch?v=MNe5X0gJKy8


Slutet av OTH

Ronja hade en fråga till mig:

Hej Malin ;) Jag har en liten fråga till dig (: Om du fick bestämma vad som skulle hända nu i slutet av One Tree Hill, hur skulle slutet vara då?

Jag hoppas verkligen att Lucas, Peyton och Sawyer kommer tillbaka. Det skulle vara grymt kul att se hur Sawyer ser ut och se lite hur Lucas och Peyton är som föräldrar! :)



Svar:
Hej Ronja! Vilken kul fråga!
Utan att avslöja vad som hänt i avsnitten som inte har visats i Sverige kan jag säga att jag verkligen vill att det absolut sista avsnittet av OTH blir lyckligt. Nästan klyschigt lyckligt. Sådär perfekt som OTH kan kännas. Alla lyckliga och glada, att man får känslan av samhörighet och vänskap... Och så vill jag att de håller till på något ställe som verkligen känns "One Tree Hill", typ rivercourt, i sista scenen. Jag vill att alla goda vänner, som fortfarande är vänner, ska ha en scen tillsammans i sista avsnittet. Och om inte Lucas, Peyton och Sawyer kommer så måste Brooke och Haley åtminstone ringa dem eller få ett brev från dem. Något som visar att de fortfarande finns i deras liv! :D Jag vill också att man får veta hur många av de gamla karaktärerna mår och var de är. Helst Sam, men gärna Angie, Rachel, och Felix och Anna om de får in det på ett smidigt sätt. Kanske även Jake? :D Jag vill att sista avsnittet av OTH ska kännas som det perfekta avslutet, att det svarar på alla frågor om var alla karaktärer är och så att alla är lyckliga. Även om inte alla är lyckliga vill jag att de ska få tittarna att känna styrka och glädje inombords. :D

OTH-listan på Spotify



Sticker in huvudet och påminner om att ni som har Spotify och vill ska prenumerera på Malins OTH-favoriter ;D Listan är uppdaterad. :)




Mouth och Haley

När jag skrev inlägget om Brooke och Nathan fick jag en kommentar från Emma som jag bara måste svara på:

Samma sak med Haley och Mouth ju! Just nu kan jag faktiskt inte komma på några scener som de haft tillsammans bara de två :S
De måste ju varit vänner länge pga Lucas och så :P

Svar:
Emma, du har helt rätt! De hade en borttagen scen i säsong 3 som jag minns, i avsnittet där Brooke gör klänningar till Clothes over Bros vet ni? Samma avsnitt som Haley har spenderat natten med Nathan men han var borta när hon vaknade. Hur som helst, hon går ut på altanen, och Mouth kommer ut och frågar hur hon mår... Det är en kort scen, men jag minns den. Det finns också en scen som är med Lucas, Mouth och Haley där de ligger i Lucas säng och pratar om sina problem... Jag tror det är säsong 3 eller 4... Hur som helst, i den scenen får jag ändå känslan av att de är vänner och bryr sig mycket om varandra.

Det är faktiskt konstigt att de inte har haft någon fler scen tillsammans ensamma. Men de kanske bara kände varandra genom Lucas?

I en fantasivärld där Haley inte hade haft Nathan och Mouth inte hade haft Millie tycker jag att Haley och Mouth hade passat bra ihop :D hehe. De är snälla och godhjärtade människor som vill alla väl, och de har båda varit lite "töntigt duktiga". På ett väldigt bra sätt. De har ändå lyckats komma in i innegänget (båda tack vare Lucas) och gjort sina misstag under vägen mot något som liknar populäritet... Jag tycker de skulle vara söta ihop :D hehe


Brooke och Nathan

Att Brooke och Nathan är vänner vet vi ju, och att de har känt varandra i många år. Men har ni tänkt på hur få scener de har tillsammans, bara de två? Jag kan komma på ca 5 stycken, men inte mer... :P Hoppas de får fler scener ihop! :D







Nu när jag googlade efter bilder på dem kom jag på några fler scener... Men det är fortfarande inte många om man tänker på att OTH har hållit på i 8 säsonger...


Favoritartist?

Vem är er favoritartist (alla säsonger) någonsin i OTH?



Jag har alltid tyckt Kate Voegele... Nu börjar Jana Kramer komma ikapp henne på den platsen. Joy (Haley) med hennes band Everly är också riktigt bra, att få se dem live vore så häftigt! :D Bryan Greenberg är toppen, Tyler Hilton är skitbra... och Wakey! Wakey! (Grubbs) är STORA favoriter hos mig! :D Laura Izibor som spelade Erin har också många bra låtar. Det finns ju så många OTH-artister!

Kul och bra citat

De som tävlade i quizet var Amanda och Ronja! Amanda svarade först, men Ronja hade allt rätt även i citaten från Millie! Så grattis till er båda! :D

Alicia har skrivit detta till mig:
Hej! jag har tänkt att köpa en ipod och det hade varit kul att ha något från OTH. Någon rolig mening eller citat eller liknande. kram:)

Svar:
Jag vet inte riktigt hur du menar Alicia, men är det så att du vill att jag ger tips på lite citat och roliga meningar från OTH så gör jag självklart det :D



En av mina favoriter när det gäller karaktärer med roliga citat är Skills... Han säger ofta så roliga saker! Som till exempel "Who knew Peyton's brother... Was a brother?!" :D

Mina favoritcitat som jag tycker är meningsfulla från OTH är dessa:

"But if you believe that it's right around the corner, and you open your heart and mind to the possibility of it. To the certainty of it. You might just get the thing you're wishing for.
Believe that dreams come true. Because they do. So make a wish.
Do you have it?
Good. Now believe in it. With all your heart."



"Sometimes you have to step outside the person you've been and remember the person you were meant to be. The person you wanted to be. The person you are."

"Do not look back and grieve over the past, for it is gone;
and do not be troubled about the future, for it has not yet come.
Live in the present, and make it so beautiful that it will be worth remembering."

Frågor och svar om säsong 9

Är på skolan och har just slutat. Förlåt att jag inte svarade på frågorna igår, jag blev upptagen. Jag gör det nu istället, men jag gör inte som jag brukar att jag kopierar frågorna. Sitter vid en dator som inte fungerar så bra när jag gör det... :(
Andrea hade hört rykten om att Chad Michael Murray lovat att Lucas ska komma tillbaka i säsong 9! Jag har också läst att han skrev att det finns en chans att Lucas kommer tillbaka. Jag vet inte om det stämmer, men mer och mer skrivs det om att de verkligen försöker ta tillbaka Lucas och Peyton till sista säsongen. Det skrivs mer nu om det än under säsong 7 och 8. Så chansen finns! :D Jag hoppas verkligen att de kommer tillbaka!!
-
-
Emma frågade mig om jag vet NÄR säsong 9 kommer ut. Det vet jag! Nästan! :P Tyvärr dröjer det till januari 2012 innan det börjar visas i USA, och förmodligen kommer det till Sverige efter det. Men om vi räknar på det så skulle ju säsong 8 börja om (i Sverige) den 31 juli... Då är det 11 avsnitt kvar (12-22). Det är, utan paus, ca 3 månader. Alltså slutar säsong 8 i Sverige i slutet på Oktober/början av November! Så vi behöver inte vänta hur länge som helst. :D
-
Stina ville veta om det är spikat för 13 avsnitt och bara en säsong 9! Så här ligger det till: Om det blir bara 13 avsnitt vet jag inte, det tror jag ingen vet helt säkert. Men förmodligen blir det så, för EUE Screen Gems Studios (filmstudion där OTH spelas in) skrev på sin Twitter att OTH börjar spela in i juni 13 avsnitt. Så det låter inte som att det blir mer. Men ja, en säsong 9 är spiiiiikaaaad :D :D Det är också bestämt att det är den sista säsongen... Vilket är så synd att jag blir tårögd bara av att skriva det, men det är också bra för det ska sluta på topp. Och nu mår i princip alla karaktärer bra, det är bra om det slutar så istället för en massa mer drama för våra älskade Haley, Nathan, Jamie, Brooke, Julian, Alex, Quinn, Clay, Mia, Chase, Skills, Mouth, Millie... och alla de andra! :)

Hejdå Hellcats!

Hej hörni!
Nu tänkte jag skriva lite om andra serier... OTH fick ju en säsong 9, och jag är såå glad över detta! :D Tyvärr innebar det tydligen att både Hellcats och Off The Map (som jag har skrivit lite om i den här bloggen) inte kommer få nya säsonger... :(

Off The Map har varit ganska tråkig tycker jag personligen (jag trodde det skulle bli bättre, men det blev sämre...) men jag gillar Hellcats! Så tyvärr... Men vi får i alla fall se hela säsong 1 här i Sverige! :D







Början av säsong 6

Hej igen! :D

Jag tänkte på början i säsong 6... De första 3-5 avsnitten! Har ni tänkt på hur mycket som hände då?

- Lucas och Peyton förlovade sig
- Quentin dog
- Dan torterades av psycho-Carrie
- Brooke blev misshandlad



Jag gillar avsnitten, bortsett från allt hemskt. Scenerna med Dan och Carrie spolar jag ALLTID förbi, och när de var på tv bytte jag faktiskt kanal. De scenerna är de enda som jag verkligen inte vill se någonsin!
Allt kring Quentin var sorgligt att se på, och Brookes misshandel är hemsk men det blev ganska intressant att se hur hon handskades med det. Det jag ÄLSKAR med de här avsnitten är scenerna mellan Lucas och Peyton! De är så bäst! :D


Karaoke i OTH



Jag vet att det är många sångerskor och sångare i One Tree Hill, men jag skulle ändå vilja se en karaokekväll! :D Jag vill till exempel höra Brooke sjunga! :D Och Lucas om han kommer tillbaka någon gång... Chad Michael Murray var så rolig när han sjöng "Baby one more time" i Freaky Friday! :D Nathan har ju sjungit karaoke några gånger. :D

Jag tror att Austin Nichols, som spelar Julian, skulle kunna sjunga väldigt roligt... :D

Svaren på frågorna ni hade om säsong 9 svarar jag på imorgon! :D

Fortsätt tävla i OTH quizet!

OTH quiz

Varit borta i stort sett hela dagen, men nu tänkte jag lägga in ett quiz åt er som ni får svara på tills på måndag eftermiddag! :D (Den här gången ska jag göra så att kommentarerna först måste godkännas innan de läggs ut).

1.
Vilken artist ville Haley få biljett till konserten, men fick inte det i säsong 1? (Istället kom artisten in på Karen's Café)
 


2.
Vad hette Peytons biologiska pappa (förnamn + efternamn)?



3.
Vad sa Millie före hon hade sex med Owen i säsong 6?



4.
Vilket avsnitt i säsong 5 är gänget fast på biblioteket? ("Nummer...?"


Daunte och Bear

Jag låg och såg tv imorse och såg plötsligt Rick Fox som spelade Daunte. Han var rätt olik sig dock :D Så jag blev överraskad att det var han!



Visste ni att han han varit basketspelare i NBA? Han spelade i Lakers! Jag tyckte det var kul att han varit NBA-basketspelare med tanke på att han var så involverad i Nathans karriär (på ett dåligt sätt..).



Däremot gillade jag Bear bättre än Daunte. Jag fick alltid en känsla av att han var snällare än Daunte och bara var hans "hjälp" för att han inte vågade säga emot. Jag hade önskat att han kom tillbaka som en snäll kille, eller åtminstone att Nathan på något sätt fick veta att han blivit snäll. Bear alltså. Han kanske ser honom på tv? :P


Officiellt datum!

Skriv in 31 juli i kalendern!
Kl 18.00 börjar då Kanal5 visa One Tree Hill igen! :D



Det är ett tag dit, jag vet. Men har vi väntat sedan det slutade kan vi vänta lite till... Och jag slutar inte blogga! :)

Här är en rolig förhandstitt ("en bild säger mer än tusen ord"?) på avsnittet som visas då:


Bilder på goda stunder

71 läsare och inget inlägg... Skäms :P Förlåt! Har haft så fullt upp idag, men ni är inte glömda!

Tänkte jag skulle lägga ut lite bilder på några av roliga stunder i OTH. Såna stunder som varit glada och positiva i OTH under åren och som jag verkligen tyckt om att se för att de gjort mig glad.


Under den här scenen satt jag ju utanför Hilton
där det spelades in, men förutom det så är det
även en rolig scen när Haley har gravidhormoner... :D



En glad scen från säsong 5


Nathan och Haleys familj... Vad finns det att säga
Så underbart söta!


Det här är en scen från tidiga säsong 1,
men alla scener med Lucas och Haley har
varit bra. De hade en underbar gemenskap.


Samma sak med Brooke och
Peyton. Stark vänskap.
I den här scenen från början
av säsong 2 har de just blivit
vänner, och de har sån härlig
dialog i den här scenen.



Det här var några bra scener i alla fall :D

Somebody once told me...

Hej!
Ni vet skylten från Karen's café som även var på Clothes over Bro's?

Jag fick en fråga om vilken låt det kom ifrån. Läs det här tidigare inlägget för svaret: http://bloggtjej.blogg.se/2011/march/skylten-i-karens-cafe.html :D


Jana Kramer



Jana Kramer som spelar Alex är sångerska också. Det har jag nämnt en gång, men det var längesen. :P
Tre av hennes låtar har spelats i OTH (förlåt för att jag spoilade det, men mer säger jag inte för er som inte vill veta :D).

Här kan du höra låtarna om du har Spotify:
Jana Kramer

Säg till om du inte har det men ändå vill höra dem. :D Har även lagt in dem på min OTH-favoritlista Malins OTH-favoriter :D

Idag är jag såå glad! OTH har fått en säsong 9, jag fick bara ett poäng ifrån maxpoängen på en hemtenta... och låten I Can finns äntligen på Spotify. hehe. Så allt går min väg idag!

PS: Jag hittade en jätterolig bild på Chad Michael Murray där någon har gjort så han har samma hår som Pippi Långstrump... hahaha... Se bilden här: http://img.photobucket.com/albums/v497/SusanXG/pippilongsquinting.jpg

Säsong 9

Jag firade OTHs nya säsong med att gå och fika på stan, hehe. Det roliga är att caféet vi var på heter CQ. Ni vet vad jag tänker på... Clay och Quinn såklart! :D Det var bara en slump, men ändå. :)



One Tree Hill säsong 9 blir nu "bara" 13 avsnitt än så länge, men jag tycker faktiskt det vore bra om det bara blev det. :) En säsong där de bara kan göra alla karaktärer lyckliga. För jag tror tyvärr det blir sista säsongen, jag tror det var Joy (Haley) som skrev på Twitter "Final 13 episodes", och även om jag aldrig vill att OTH ska sluta känns det som att det är dags snart. Tyvärr. :D MEN vi har fortfarande slutet av säsong 8 kvar i Sverige, och sedan 13 underbara avsnitt i säsong 9! :D

LYCKLIG!!!!

Hörni, Emma meddelade just i kommentarerna en glad nyhet!!  :D Jag gick då in på Twitter för att få det befräftat, och vet ni vad?? :D Det BLIR en säsong 9 av One Tree Hill!!!!! :D :D :D



Jag är så fruktansvärt glad!!! Nu måste jag åka till Wilmington en gång till!!! Hoppas jag får ihop pengar till det!

There is only one Tree Hill

Citatet i säsong 1, när Karen säger "There is only one Tree Hill, and it's your home" är en scen som jag tycker har betytt så otroligt mycket för OTH. Jag hoppas de säger något liknande, eller något som påminner om det, i det absolut sista OTH-avsnittet! Se scenen här: http://www.youtube.com/watch?v=mmEHftq1E8c



Jag vet att det inte är från någon av de scenerna på bilden ovanför som citatet sägs, men jag tyckte det var en passande bild för Lucas och Karen. De hade en underbar relation.

Angående tävlingen som jag la ut: Rätt svar var:

1. Pete
2. De åkte på en biltur i regn med Peytons bil med taket nere.
3. "Don't say I never gave you anything".

Jag ska tänka på att godkänna kommentarerna före de läggs ut när jag gör såna här, det var en bra synpunkt! :D Tack för den!


Chase!

Är det någon fler än jag som älskade Brooke och Chase? Jag vet att jag har nämnt det förut, men jag gör det igen. Jag tyckte verkligen att de passade ihop! Han passade bra ihop med Mia också för den delen, men jag gillar inte honom med Alex... Nåväl.



Jag tycker att Chase har fått vara med om mycket intressant under OTHs gång: Först det som hände med Brooke, provet hon fuskade på, hur de gick fram och tillbaka i förhållandet, att hon hade bedragit Peyton liksom han hade blivit bedragen av sin bästa vän, och sedan i säsong 5 och 6 allt med Mia... Nu även i säsong 7 och 8 händer det mycket kring Chase! Och jag tycker det är kul att han kommer mer in i gänget!


Brooke och Haley

Hej! Har varit på skolan hela dagen så jag har inte haft tid att skriva. Jag tänkte skriva lite om Brooke och Haley, en vänskapsrelation som de fokuserar mycket på nu i säsong 8 (och i säsong 7).



Jag älskade Brooke och Peyton, och känner fortfarande att de är bästa vänner. Bättre än Haley och Brooke, tycker jag tyvärr. Men Peyton lämnade ju Tree Hill och förmodligen är Brooke sårad över det. Jag skulle ändå vilja att de säger något mer om det i såna fall så man förstår om hon fortfarande anser att Peyton är hennes bästa vän. Hur som helst: Brooke och Haley har en bra vänskap. Den är underhållande att se på och de bryr sig mycket om varandra, jag gillar dem ändå. De har haft många härliga scener tillsammans och finns där för varandra hela tiden när det behövs.



Då det var roligast att se dem tyckte jag var när Haley fick bo hos Brooke en gång i tiden. De kom varandra närmare då, och sedan dess blev de bättre vänner. De har bråkat och blivit sams, skrattat, tröstat varandra, stöttat och hjälpt varandra.

Julian och Alex

Jag älskar Julian och Alex vänskap! Hoppas de har fler bra scener tillsammans innan slutet av säsong 8 :D







De gjorde så mycket för varandra i säsong 7! Särskilt Julian för Alex. Han fick henne att tro på sig själv och bli en bättre människa och för det tycker jag att de förtjänar att få visa att de fortfarande har en bra vänskap. För de har de, det vet jag, men jag vill se mer av den! :D

Intervju med "Sam"


Här är en intervju med Ashley Rickards som spelade sam. I intervjun pratar hon om filmen Orphan, och även lite om OTH:

http://www.youtube.com/watch?v=TcKZLYmSGOk&NR=1

Tävling

Hej hörni!
Idag ska jag blogga minst 3 inlägg! :D Igår blev lite tight med tid att hinna göra ett kvällsinlägg för jag var på musikcafé och när jag kom hem var Eurovision på TV. Bra placering för Sverige! Heja! :D

Jag tänkte börja med att lägga ut en liten tävling till er. Den pågår till imorgon kväll kl 19.00. Vinnaren får en länkning i min blogg. Så tävla! :D

1.
Vad heter sångaren i Fall out boy (som dejtade Peyton i säsong 3)?



2.
Vart tog Ellie Peyton i säsong 3, avsnitt 13 (stormavsnittet) när hon sa att Peyton behövde leva lite?

3.
Vad sa Nathan när han gav Haley ett armband i säsong 1?


Favoritlåtar med Joy

Tänkte att jag skulle lägga upp några av mina favoritlåtar med Bethany Joy Galeotti och hennes band Everly:



Maybe: http://www.youtube.com/watch?v=CRXuT47pbR8
Quicksand: http://www.youtube.com/watch?v=Deaxr_hCm_8&feature=related
Honestly: http://www.youtube.com/watch?v=ioKxSBQvts8
Songs in my pocket: http://www.youtube.com/watch?v=KUncFJOnoLo&feature=related
Leaving town alive: http://www.youtube.com/watch?v=NoMzobKJYbo&feature=related
Crazy girls: http://www.youtube.com/watch?v=XOebcB1VbMw&feature=related
Halo: http://www.youtube.com/watch?v=TxZTbiAw9GM&feature=related

De här är bara några av alla deras bra låtar, men "Leaving town alive" och "Honestly" är två av mina absoluta favoriter.

Shelly

Som jag har sagt tidigare: Jag vill att Shelly kommer tillbaka och dejtar Mouth! :D hehe.



Jag älskar Mouth och Millie, men han hade något särskilt med Shelly som varade alldeles för kort tid... :( Hon var en oskuldsfull tjej med ett förflutet, som föll för Mouth och ville ha ett förhållande med honom men tappade kontrollen kände hon, så hon gjorde slut. Det var så synd!!


Huey Lewis

Hej!
Visste ni att han som spelade Jimmy, Haleys pappa, också är sångare?



Skådespelaren heter Huey Lewis. Här är några klipp på när han sjunger:

http://www.youtube.com/watch?v=0QL_cmYm-Q0&feature=related

http://www.youtube.com/watch?v=YQuAxY9lTy0&feature=related

http://www.youtube.com/watch?v=QitJUGsHp7U&feature=list_related&playnext=1&list=AVGxdCwVVULXc4IEtZKzdR521kzAHNIMuh (Spellista)

OTH-scener som skapat historia



Om ni fick välja några (max 3 stycken) scener i OTH som gjort mest intryck och skapat det OTH är idag, vilka scener skulle det då vara?

Här är några exempel som jag tog fram till OTH-sajten:
http://kanal5.se/web/guest/onetreehill/-/artikel/av/EtNJ/1097/4825725/1.0

Mina tre favoriter av dessa är nog den med Lucas och Nathan, Lucas och Peyton och Nathan och Haley.


Säsong 9



Snart får vi förhoppningsvis veta om det blir en säsong 9 av OTH! Jag har hört något om att vi får veta det omkring den 19e, dvs om mindre än en vecka! Jag hoppas verkligen att det blir det och att vi får veta snaaart! Det skulle vara så bra om vi får veta definitivt den gången det är sista gången man ser ett nytt avsnitt. Förstår ni hur jag menar? Det känns mer som ett avslut om man vet säkert att det inte kommer några fler avsnitt. Då kan de verkligen avsluta OTH på ett värdigt sätt, med ett bra avslut för alla karaktärer.

Dessutom vill jag att flera av de tidigare karaktärerna ska komma tillbaka, eller åtminstone få ett telefonsamtal eller ett brev. Något som visar att t.ex Sam, Lucas, Peyton eller Deb finns kvar i deras liv och hjärtan! :-)


Rätt svar!

OTH! och Ronja hade rätt! Bebisen på bilden nedan är Daphne Zuniga som spelar Victoria Davis! :)



Jag tycker hon är väldigt lik Dan i sättet: Hon var en dålig mamma (men vill väl), har suttit i fängelse, gjort dåliga val och vill bete sig bra men kan inte riktigt det alltid av någon anledning. Jag tycker hon är kvinnliga versionen av Dan helt enkelt :-P

Ledtråd

Ledtråd till tävlingen nedan:
Bebisen på bilden spelar en kvinnlig version av Dan Scott, kan man säga...
-
Skriver mer ikväll, är på skolan :)

En dag kvar...

Fortsätt tävla! Vem tror ni lilla barnet är? Ledtråd: Hon spelar en mamma i OTH (äldre kvinna)! Rätt svar meddelas imorgon kväll :D


AGAIN: NOT MY PICTURE. FOUND ON TWITTER :)

Bilar i OTH


BILDERNA OVANFÖR ÄR ENDAST MINA BILDER!! :)


Här är en hemsida där man kan se en lista över alla bilar som de har använt i OTH:
http://www.imcdb.org/movie_368530-One-Tree-Hill.html 


OTH-cheerleading


INTE MIN BILD! NOT MY PICTURE!

Cheerleadingscenerna som var i OTH i de tidigare säsongerna var en stor del av det "gamla OTH" tycker jag. Min syster tränar det också, och att se på cheerleading tycker jag är väldigt underhållande. Kring cheerleadingen i OTH har det hänt mycket, det har gjort att karaktärer blivit både bättre och sämre vänner och det har varit många roliga och lyckliga scener kring cheerleadingen.

Den på bilden är ett av mina favoritscener.

Brooke och Rachel

Jag har skrivit om Brooke och Rachel tidigare men jag kom på att jag ville skriva lite mer om dem.



De var så himla härliga vänner! Började som ovänner som till slut blev vänner, och hade de fortfarande varit vänner tror jag att Brooke hade gjort Rachel till en mogen, ordentlig och vuxen människa. Nu blev hon sviken av Brooke som på grund av Victoria avskedade henne, och det var nog grunden till Rachels förfall tyvärr.



Men att de började som bitchiga ovänner och slutade som väldigt nära vänner var så intressant och rörande att se på tyckte jag. De hade sorgliga scener, roliga scener och även vänskapligt känslomässiga scener.


Haley



Någon fler än jag som beundrar Haley som karaktär? Hon är snäll, omtänksam OCH känd artist! På det sättet är hon en förebild för mig och många andra, även om hon bara är en tv-karaktär. Man kan ha lyckats långt i livet och ändå vara en ödmjuk och snäll familjemedlem och vän.

Kate om musik och Mia



Här är en video med Kate Voegele där hon pratar om hur hon fick rollen som Mia:

http://www.youtube.com/watch?v=3JplHf_4hDY&feature=feedrec_grec_index


Gissa vem!

En OTH-skådis (kvinna) la upp detta på sin twitter:


NOT my picture

Det är kvinnan och hennes mamma på bilden. Gissa vem det är. Ledtråd: Hon spelar en äldre kvinna (en mamma) i OTH.

Vinnaren får en länkning i min blogg. Jag berättar rätt svar på torsdag.

James-fan?



Gillar du James Lafferty? Tycker du att han är snygg?

Jag hittade ett bildspel med bilder och videor på honom:
http://www.youtube.com/watch?v=xOkXXsnjmBw&feature=feedlik


Karen



Jag saknar Karen. Hon var en otroligt snäll karaktär som betydde mycket för många av huvudkaraktärerna. Hon var Lucas mamma, hon hjälpte Peyton genom bl.a att starta Tric, hon fanns där för Nathan när Haley åkte på turné i säsong 2, hon gjorde så att Brooke fick bo hos dem ett tag och hon betydde mycket för Haley som en andra mamma.

Jag hoppas att hon kommer tillbaka någon gång, även fast Lucas har lämnat Tree Hill. Kanske för att besöka Haley??


Brookes modeintresse

Att Brooke växte upp till en mogen och beundransvärd kvinna från att vara en tonårsaktig fjortis ÄLSKAR jag!



Brookes stora modeintresse var en stor hjälp då hon behövde ta sig igenom problemen kring Lucas och Peytons svek, och känna att hon kunde släppa Lucas. Det var även hennes företag som gjorde att hon hade ett mål med sin karriär och med sitt liv under början av sitt vuxenliv.

Jag önskar att hon hittade något sånt igen, även i säsong 8. Något stort som hon arbetar med, och inte "bara" att vara lycklig och kär i Julian. Det är självklart urgulligt och romantiskt, men jag vill att hon hittar tillbaka till sitt modeintresse igen eftersom det var en så stor del av henne i säsong 5, 6 och 7.


Grey's anatomy

Brukar ni se Grey's anatomy? Jag brukar se de svenska avsnitten och det senaste var riktigt bra! Musikalavsnitt var det, för er som inte såg det. Callie låg på sjukhuset efter en bilolycka och hon och barnet var i fara. Addison kom tillbaka som barnläkare (yeey :D) och de flesta karaktärerna sjöng i avsnittet. Hunt, Miranda/Bailey, Lexie och Callie (som spöke) sjöng mest. Riktigt bra. Lexies röst var jag inte jätteimponerad över, men de andra sjöng såå bra!



Det var ett mäktigt avsnitt tack vare många av karaktärernas sångprestationer!

Födelsedagar

Nu är familjen hemma från Florida, så ordningen är återställd och jag ska försöka blogga lite mer ;D Har saknat mamma, pappa och min syster. Läs hennes blogg här och hennes blogg som hon har med sin kompis Ebba här.



Jag kom just på en grej...:
Har ni tänkt på hur sällan de firar födelsedagar i OTH? Eller ens säger grattis på födelsedagen? De som har firat födelsedagar är Brooke, Haley och Jamie. Är det någon fler? Jag skulle tycka att det var kul om de hade någon riktig fest för de som fyller år; stackars Brooke firade ju sin födelsedag ensam och när Haley fyllde år glömde alla bort det. :P

Fortsätt tävla nedan!

Tävling!

Flera av er hade ju önskat fler tävlingar, så nu kör vi en till :D Jag älskar ju att ge er dem!



1.
Vem av de ursprungliga huvudkaraktärerna i OTH (Haley, Nathan, Brooke, Lucas och Peyton) har man inte fått se ligga på sjukhus någonsin?

2.
Vilken färg var Haleys klänning när gänget gick på bal i Honey Grove?

3.
Vad heter Nathan i mellannamn?

4.
Vilken mat tycker Haley är "food of the Gods"?

5.
Nämn en bok som Lucas har läst under OTH-tiden och när han läste den. :)

Deb

Hej!
Förlåt att jag inte har skrivit sedan igår, jag vaknade så tidigt igår och hade prov på dagen så jag var jättetrött efter det. Och idag har jag varit ut och ätit med en tjejkompis. :)

Jag tänkte lite på Deb Scott.

barbara alyn woods, deb scott, one tree hill deb scott, deb one tree hill

Hon började fort som en ganska trasig karaktär på grund av förhållandet med Dan och hur hon kände att hon tappade Nathan som son. Däremot kände jag att hon hade ett tillfälle att bli mogen och ordentlig på allvar när hon skiljde sig från Dan och när Nathan började hitta tillbaka till henne. Det var så kul att hon dels hade en bra relation till Karen (synd att de inte umgicks mycket senare), och till Nathan, Haley och Jamie. Och Skills ;) Ändå blev hon en väldigt omogen mamma och farmor. :P Hon gjorde ju inte något dumt, men var ingen jättebra förebild som förmodligen Nathan och Haley hade önskat att hon var.

Säsong 2: Dan

Jag kom att tänka på Dan, och hans hjärtinfarkt i säsong 1 och hur han ändrade personlighet i början av säsong 2.



Han fick ju en ändrad personlighet ett tag, och skrämde många i närheten ännu mer än när han var sitt vanliga jag. Jag tycker om snälla Dan, men jag hade tyckt det var bättre om han alltid var snäll ;P Många tycker det är underhållande att se på honom eftersom han är så ond, men jag har alltid ansett att han har ett gott hjärta.

Hans ändrade personlighet var lite obehaglig, det förstår jag att Lucas, Keith, Deb och Karen tyckte däremot. Det dröjde ju inte heller länge tills han blev sin vanliga personlighet igen. :P Då tänker jag på två tillfällen: Dels när han säger till Deb "I had a heart attack Deb, not a lobotomi" när de pratar om Nathan och Haleys förhållande, och även allt kring Jules som han var orsak till.

Tack till alla läsare, vad ni är snälla :) Älskar att läsa era kommentarer! Vad vill ni läsa mer i bloggen?

Quinn

Jag måste säga att jag verkligen gillar Quinn! Hon har en så härlig personlighet! :D



I början av säsong 7 grät hon ju ganska mycket och hade det jobbigt kring David, men sedan hon träffade Clay har hon blivit glad, sprallig och rolig. Jag gillar henne skarpt. :D Kommer lista några av mina favoritscener med henne här framöver.

Den här har jag visat tidigare, men den scenen är så bra:



Och jo, det är Allison Scagliotti på bilden som jag la in igår: Abby Brown! :D

En dag med OTH-stjärna

Petra har ställt en väldigt intressant fråga:

Hejsan :) OM du fick välja en oth-stjärna att tillbringa en dag med, vem skulle det vara då, varför och vad skulle ni göra? :)



Svaret på den frågan är för mig enkel men på många sätt ändå svår. Kate Voegele är en stor favorit hos mig, men Jana Kramer är nog en otroligt härlig tjej att umgås med också! :D Förut var min stora förebild i OTH Hilarie Burton, men när jag upptäckte Kate Voegeles musik på allvar blev hon min förebild. Så mitt svar är nog Kate, men som sagt finns det så många svar: Jana Kramer, Austin Nichols (så snygg ;D), Lee Norris verkar jätterolig och härlig också... Själv då? Vad skulle ni svara?


Frågor och svar

Anonym ställde första frågan:

vet du något om när oth börjar sändas på kanal 5 igen skulle vara jätte snällt om du kunde svara! kram

Svar:
Hej! Tyvärr har jag inte fått den informationen än, men jag försöka ta reda på det så snart det lugnat sig i skolan! :) När jag vet så lovar jag att meddela er! Kram :)

Elin hade en fråga om Sophia Bush och James Lafferty:

Hej!

Jag har en liten fråga. Jag har hört att Sophia Bush och James Lafferty har dejatat varandra i verkligheten. Men jag har aldrig fattat om det har varit sant eller inte. Om du har någon aning kan du väl gärna skriva?

Och jag tänkte, så fort du får veta om det blir en säsong 9 så kan du väl skriva det?

Kram



Svar:
Hej Elin! Jag har faktiskt också hört det, och man har sett bilder på dem, MEN aldrig (vad jag har sett) bilder på något som bekräftar att de var ett par! Det finns några bildspel på youtube däremot som visar att de nog hade en romans, men ingenting blev bekräftat (mer än av Chad Michael Murray i en halvluddig intervju en gång där han sa något om att "Sophia's got James" eller något sånt. Men jag tog inte det som någon klar bekräftelse. :)

Självklart skriver jag när jag får veta om det blir en säsong 9 eller inte! :D Hoppas man får veta det snaaart... HÅLL TUMMARNA!

Amanda ville veta lite om sista avsnittet i säsong 8:

Jag har för mig att jag läst att sista avsnittet i säsong 8 skulle vara speciellt. Vet du något om avsnittet, typ om det skulle vara lite längre än alla andra? :P

Svar:
Hej Amanda! Jag har också hört såna rykten, men ingenting bekräftat. Kanske blir det ett tvåtimmars-avsnitt, kanske bara vanlig längd. :) Jag räknar dock med att det blir ett vanligt avsnitt.

Sigrid hade en fråga:

Jag undrar en sak, när träffade du skådespelarna och var?:D Värsta avis är jag!

Svar:
Hej Sigrid! Åh, vad jag älskar den frågan *hihi*. Jag var i Wilmington i september-oktober förra året, och träffade och såg då nästan alla skådespelare. Shantel var ju inte i Wilmington då eftersom hon inte var med i avsnitt 7 eller 8 som spelade in när jag var där, så henne träffade jag inte, men jag såg nästan alla i verkligheten och träffade alla du kan se på bild i min header! :D Du kan läsa alla texter som jag skrev där på http://kanal5.se/onetreehill och se bilder i kategorien "Wilmington" här på bloggen (arkiv december 2010 och januari 2011). :D

        

Ronja ville veta:

Vet du om rivercourt kommer försvinna i verkligheten eller är det bara i serien? jag vill ska åka dit någon gång så det får inte byggas där! :)
Btw, älskar din blogg! ;)

Svar:
Hej Ronja! Jag vet faktiskt inte hur det ligger till, men jag skriver här när jag får veta mer! :) Tack, vad glad jag blir! :D


Petra,  din fråga svarar jag på imorgon! :D


Vem?

Det tog ett tag innan jag kände igen den här tjejen från OTH så nu tänkte jag köra en liten tävling med er! Vem är detta och vilken karaktär (för- och efternamn) spelade hon i One Tree Hill?
Rätt svar kommer ikväll! :D

Owen

Sitter på skolan och börjar på ett tag. :) Kom på alldeles nyss att jag TOTALT glömt att göra intervjun med Fia som jag lovade! =/ Hon har åkt bort nu, men jag kan göra den en annan gång. Påminn mig!! Förlåt att jag glömde bort det...
-
Tänkte nu att jag ska skriva lite om Owen, Trics förra bartender.
Jag tyckte att han var väldigt "hastad". De gick inte in så djupt på hans karaktär, men han var ändå med om mycket. Han hade en kort romans med Brooke (hon var förälskad men av vad man fick se varade förhållandet inte länge), och under några avsnitt ville han ha tillbaka henne. Men så var han plötsligt en dålig kille som inte visste hur han skulle vara mot Sam, Brookes fosterdotter, och han ville inte vara kvar när hon skaffade Angie. Han hade även en otrohetsaffär med Millie, och sedan träffade hon ju honom på rehabiliteringen. Min favoritdel av allt som hände kring Owen var nog hans korta relation till Millie faktiskt. Jag hade hoppats att de fick träffas lite mer. Om hon sedan valde Mouth skulle det inte göra mig mycket, men jag hade hoppats att de skulle få lite mer dejter. :D
_
Vad tyckte du om Owen?

Rob och James

Tänkte att jag skriver lite frågor och svar någon gång i veckan! :-) Håll utkik! Och passa på att ställ fler frågor så svarar jag på dem också :D

Här är en bild på Clay/Rob Buckley som ni kan titta på tills imorgon ;D



Slänger in en på James Lafferty (Nathan) också:



Video av Joy



Joy la upp en video på sin twitter för ett tag sedan där hon pratar om en organisation mot trafficking (sexslaveri och utnyttjande av barn och ungdomar) som heter Love146.

Här är videon:
http://www.youtube.com/watch?v=fy7i3aLg85s&feature=feedu

Chad och Hilarie

Rätt svar på testet som jag la ut igår kväll var, som Anonym och B skrev, Mias gamla luvtröja med hjärtan på! :D
-
Jag tänkte skriva lite om Chad Michael Murray och Hilarie Burton som vänner. Jag vet faktiskt inte hur bra vänner de är, men jag har fått intrycket av att de ändå är bra vänner. Dock bara vänner (hon har ju barn med Jeffrey Dean Morgan och han är förlovad med Kenzie Dalton).
Av vad jag har hört är det många som inte tycker om Chad Michael Murray (det sa många i Wilmington på affärer och restauranger) men jag har alltid tyckt om Hilarie Burton. Hon verkar vara rolig och härlig och en riktig förebild. Däremot tror jag att de är professionellt vänner, och har nog lärt känna varandra väl under alla åren i OTH eftersom karaktärerna Lucas och Peyton alltid stått varandra nära.

Test

OK! Ett snabbtest nu då ;D Den som svarar först innan imorgon kl 11.00 vinner en länkning i min blogg!



Vad ger Haley till Mia som inspiration till hennes nya skiva (som hon har problem att skriva låtar till) i säsong 6?

Fråga och svar!

Linn Holm hade en kommentar med frågor åt mig:

Hej! jag har följt din blogg sedan du va i Usa och jag har själv funderat på att ta en vecka och åka dit OM det blir en säsong 9. Jag kommer då ha med mig en vännina så jag inte åker själv . Men va var dina absoluta höjdpunkter med resan dit ? dom absoluta favoritplatserna ? . Har du själv funderat att åka dit snart igen om det blir en säsong till med one tree hill ? kram linn

Svar:
Hej Linn! Tack, vad glad jag blir att du har följt min blogg sedan dess! :) Kul att du funderar på att åka till Wilmington! :D De absoluta höjdpunkterna var absolut att få träffa alla skådespelare, och även att se dem i verkligheten på stan och liknande. Små kommentarer och stunder från då jag träffade dem, som när Austin Nichols kom ihåg mitt namn, eller när Kate Voegele pratade med mig och jag berättade hur mycket hennes musik betyder.

  

Nästan alla såna stunder är stora höjdpunkter, och bara att få se alla byggnader i verkligheten var magiskt för mig. Favoritplatserna var nog Red Bedroom Records på studioturen, Lucas hus, Clothes over Bro's och Rivercourt. De har betytt så mycket för serien. Brookes hus från insidan såg vi också på studioturen, och Nathan och Haleys hus. Det var också otroligt coolt. :D Dixie Grill var också kul att få se eftersom de ofta varit där, men också för att jag älskade maten!

      

Jag vill absolut åka till Wilmington igen och blir det en säsong 9 måste jag åka, det är bara så! :D
Kram


Säsong 6

Ursäkta att jag inte skrev mycket igår, var upptagen under kvällen!

Tänkte att jag skulle skriva lite om början och mitten av säsong 6. Vi såg säsong 6 igår/i natt, jag och Evelina.



Jag älskar säsong 6 av många anledningar. Det är kärlek, omtanke, vänskap och många nya roliga karaktärer! Några av de karaktärerna är Julian, filmregissören till Lucas film som spelas av James Van Der Beek (har glömt vad han heter), Sam, Jack Daniels och många andra. :D

Det händer så mycket nytt som kommer att betyda mycket för resten av OTH, och jag tycker det känns som att de växer upp på riktigt i säsong 6.

Början av säsong 6 är både romantisk och hemsk. Det är en förlovning, en misshandel, ett dödsfall och en psykiskt sjuk kvinna på ett fejk-sjukhus. Men trots hemskheterna älskar jag de avsnitten för allt romantiskt och gulligt som det backas upp med. :D

Mitten av säsong 6, som vi såg delar av igår, är när Peyton får veta att hon är gravid, Sam blir kidnappad efter att hon erkänt för Brooke att hon var ansvarig för misshandeln, Brooke och Julian kommer varandra närmare och Mouth och Millie gör slut. De avsnitten är också riktigt bra! :D

RSS 2.0